Εξαδάκτυλος: Μετά την Καθαρά Δευτέρα οι αποφάσεις για τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Χωρίς απόφαση για τη λήξη της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, μια τέτοια απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

“Το βλέπω μετά την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και πάλι όπου υπάρχει συνωστισμός θα χρειάζεται η μάσκα” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι πάντα στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι χρήσιμη η μάσκα.

“Το επίπεδο ελευθερίας που έχουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε πριν από ένα μήνα ή πριν από ένα χρόνο” πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμβούλευσε τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι έχει εκτοπίσει σχεδόν πλήρως τη Δέλτα στη χώρα μας και αυτό μας επιτρέπει να κινηθούμε με άλλη προσέγγιση, πιο ευχάριστη στο ευρύ κοινό και θα μας επιτρέψει να έχουμε πολλές ελευθερίες.

“Αν παρ ελπίδα εμφανιστεί, κάποια στιγμή στο μέλλον, μια άλλη μετάλλαξη που θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλες απαιτήσεις, θα πρέπει να έχουμε ξεκουραστεί ενδιαμέσως. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με αυτή την ένταση όσον αφορά στους περιορισμούς” δήλωσε και σημείωσε ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω σε μεγάλο βαθμό χάρη στα εμβόλια και την ύπαρξη φαρμάκων.