Έφτασε στην Κέρκυρα ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το Euroferry Olympia (Video)

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε πριν από λίγo ο 21χρονος Λευκορώσος που εντοπίστηκε σήμερα και διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, μετά από 54 ώρες εγκλωβισμού.

Ο νεαρός κατέβηκε από το ασθενοφόρο του λιμενικού χαμογελαστός κι έδειχνε καλά στην υγεία του, ωστόσο δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση.

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για να υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο. «Ευτυχώς ζω…Πείτε μου ότι ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του επιζώντα που εντοπίστηκε νωρίτερα στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιζών είναι τελικά Λευκορώσος και αυτή τη στιγμή του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και φαίνεται να καλά στην υγεία του.

λευκορ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι κατάφερε να σωθεί γιατί βρισκόταν στο κάτω κάτω deck. «Δεν είδα άλλον ζωντανό, αλλά άκουγα φωνές», φέρεται να δήλωσε.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Λευκορώσος, που μέχρι πρότινος ήταν στη λίστα των αγνοουμένων, εντοπίστηκε σήμερα ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia και απεγκλωβίστηκε, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες για την ύπαρξη κι άλλων ζωντανών επιβατών.