Κορωνοϊός: Τέλος το πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης - Ποιοι εξαιρούνται

Αλλαγή δεδομένων έχουμε για το πιστοποιητικό νόσησης, ειδικά για όσους κόλλησαν δεύτερη φορά κορωνοϊό.

Όπως φαίνεται το πιστοποιητικό νόσησης καταργείται για τους ανεμβολίαστους αν κολλήσουν δεύτερη φορά.

Οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν θα παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό νόσησης, καθώς θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, η επιτροπή έχει αποφασίσει από το Φθινόπωρο να να μην δίνεται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης.

Ωστόσο, θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, όπως είπε, αποφασίστηκε το πιστοποιητικό μόλυνσης να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον βασικό εμβολιασμό και δεν έκαναν τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Μάλιστα δήλωσε πως «κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και την στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά».

Συμπλήρωσε, δε, πως προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο πλήρης εμβολιασμός τους και να μην έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, η ίδια εξήγησε πως «όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση, δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης γιατί το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ισχύει συνεχώς».