Κορωνοϊός - Τζανάκης: Καιρός να δώσουμε ανάσα στον κόσμο - Τι είπε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Για αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας κυρίως στις νοσηλείες και στις ΜΕΘ έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι είναι καιρός αναπροσαρμογής των μέτρων.

«Έχουμε μία σταθεροποίηση της πανδημίας, με αποκλιμάκωση πολλών δεικτών, κυρίως των νοσηλειών και των εντατικών. Έχουμε, επίσης, μία μείωση 15% στους θανάτους τις τελευταίες δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Είναι καιρός να σκεφτούμε να αναπροσαρμόσουμε τα μέτρα, δίνοντας ανάσα σε πολύ κόσμο, όχι μόνο ψυχολογική αλλά και ουσιαστική, εντοπίζοντας μέτρα προς πάσα κατεύθυνση».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε, ωστόσο, ότι η λήψη νέων μέτρων αναμένεται να γίνει σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων που αναμένονται. «Συνήθως οι εκδηλώσεις αυτές δημιουργούν συνωστισμό. Είναι καλό να τα δούμε όλα αυτά με ψυχραιμία. Να αφήσουμε τον κόσμο να χαρεί».

Και πρόσθεσε: «Δεν λέμε να μην κάνει ο κόσμος εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά η διοργάνωση μεγάλων παρελάσεων, με χιλιάδες κόσμο στον δρόμο, που θα είναι συνωστισμένοι, είμαι της γνώμης ότι θα επιδεινώσει την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας. Αν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να το δεχθούμε, ας το κάνουμε».

Μιλώντας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ο κ. Τζανάκης επισήμανε: «Ότι μέτρα πάρουμε θα πρέπει να τα πάρουμε με ατομική και συλλογική ευθύνη όλοι μας ώστε και να χαρούμε και να μην έχουμε επιπτώσεις», ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να εξακολουθούν τα τηρούν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.