Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού η μητέρα του 7χρονου και ο σύντροφος της - Τις επόμενες ημέρες η απολογία τους

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας πριν πέντε χρόνια και να έκρυψαν το πτώμα σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη.

Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για την δολοφονία του γιου της, ενώ χθες το βράδυ είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία και ο 33χρονος σύντροφος της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης , η μητέρα ,όπως φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς, σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει. Ακολούθως το ζευγάρι φέρεται να είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιο μνήμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στα Πατήσια. Όπως εκτιμάται η σωρός του αγοριού μεταφερόταν όπου διέμενε το ζευγάρι, το οποίο για ένα διάστημα φέρεται να ήταν άστεγο. Οι αστυνομικοί, που ερευνούσαν την εξαφάνιση του αγοριού, εντόπισαν χθες τα οστά του αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν στην Κυψέλη.

 

Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Οι αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης «εξαφάνισης» από το 2017 -και μέχρι το Σάββατο- του μικρού Ανδρέα, κατά τη διάρκεια έρευνας υπόθεσης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, έλαβαν πληροφορία από γνωστό του 35 χρόνου, ότι είχε εμπλακεί σε δολοφονία.

Οι αστυνομικοί έβαλαν σε στενή παρακολούθηση το ζευγάρι και έμαθαν για τον μικρό Ανδρέα, ο οποίος όπως έλεγαν στους γείτονες, είχε πάει να ζήσει με τον βιολογικό του πατέρα, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, καθώς ο πατέρας του παιδιού δεν εντοπίστηκε ούτε από τις ελληνικές ούτε από τις πολωνικές Αρχές.

Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας, ο 35χρονος σύντροφος της μητέρας του παιδιού, περιέγραψε στους αστυνομικούς, πώς έβαλε τέλος στη ζωή του μικρού παιδιού, αλλά και πώς εξαφάνισε το πτώμα του και είχε την ψυχραιμία, να το κουβαλάει μαζί του σε μία εργαλειοθήκη.


«…. Συνέχεια έλεγε ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν έπρεπε ποτέ να το έχει κάνει αυτό, όμως περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια, τι έγινε μέσα στο διαμέρισμα πριν από πέντε χρόνια, αλλά και όλες τις ενέργειες που έκανε μετά, για να εξαφανίσει το πτώμα. Περιέγραψε ακόμα πως ήταν μπροστά η μητέρα του, όταν το παιδί ήταν νεκρό, ότι και οι δύο μαζί δεν έκαναν τίποτα για να το σώσουν και ότι μετά, δεν δίστασε να κάνει όλα αυτά που έκανε, για να εξαφανίσει το πτώμα», έλεγαν  στελέχη της ΕΛΑΣ.

Όσο για τη μητέρα, παραδέχτηκε ότι ήταν στο σπίτι, όταν δολοφονήθηκε το παιδί, αλλά υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε, πως ο σύντροφος της το είχε βάλει μέσα σε μια εργαλειοθήκη και ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

 

«Μετανιωμένος» δηλώνει ο 35χρονος, «δεν γνώριζε» λέει η μητέρα του

Σοκαρισμένοι ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής άκουγαν τον 35χρονο σύντροφο της μητέρας του επτάχρονου Αντρέα, να τους περιγράφει, πώς όχι μόνο έβαλε τέλος στη ζωή του μικρού παιδιού, αλλά και πώς εξαφάνισε το πτώμα του και είχε την ψυχραιμία, να το κουβαλάει μαζί του σε μία εργαλειοθήκη.

«…. Συνέχεια έλεγε ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν έπρεπε ποτέ να το έχει κάνει αυτό, όμως περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια, τι έγινε μέσα στο διαμέρισμα πριν από πέντε χρόνια, αλλά και όλες τις ενέργειες που έκανε μετά, για να εξαφανίσει το πτώμα. Περιέγραψε ακόμα πως ήταν μπροστά η μητέρα του, όταν το παιδί ήταν νεκρό, ότι και οι δύο μαζί δεν έκαναν τίποτα για να το σώσουν και ότι μετά, δεν δίστασε να κάνει όλα αυτά που έκανε, για να εξαφανίσει το πτώμα», έλεγαν στελέχη της ΕΛΑΣ.

Όσο για τη μητέρα, παραδέχτηκε ότι ήταν στο σπίτι, όταν το παιδί έφευγε από τη ζωή, αλλά υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε, πως ο σύντροφος της το είχε βάλει μέσα σε μια εργαλειοθήκη και ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Οι αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι, όταν ερευνούσαν μια υπόθεση ναρκωτικών και έφτασε σε αυτούς μια πληροφορία από γνωστό του 35 χρόνου, ότι ο συγκεκριμένος είναι ανακατεμένος σε δολοφονία. Οι αστυνομικοί έβαλαν σε στενή παρακολούθηση το ζευγάρια και έμαθαν για τον μικρό Ανδρέα, ο οποίος όπως έλεγαν στη γειτονιά, είχε πάει να ζήσει με τον βιολογικό του πατέρα.

Όμως, ο πατέρας στην Πολωνία δεν βρέθηκε ούτε από τις πολωνικές αρχές και μάλιστα όπως έμαθαν οι Έλληνες αστυνομικοί, είναι ένα άτομο το οποίο είναι χρήστης ναρκωτικών και έχει πολλές φορές συλληφθεί στη χώρα του. Τότε ξεκίνησε για τους Έλληνες αστυνομικούς γενικευμένη έρευνα στις πύλες εξόδου της χώρας, όπου όμως δεν υπήρχε πουθενά καταγραφή, που να δείχνει, ότι ο μικρός Άνδρες είχε φύγει εκτός Ελλάδας.

Η αποκάλυψη για τα όσα φριχτά είχαν γίνει μετά στο σπίτι, ήρθε, όταν οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών συνέλαβαν τη γυναίκα και το σύντροφο της, όπου περιέγραψαν τα πάντα.

Ο δικαστικός λειτουργός που πήγε μαζί με κλιμάκιο αστυνομικών και στα δυο σπίτια, από τα οποία είχαν περάσει οι δράστες της δολοφονίας του παιδιού, εντόπισε στην ταράτσα την ιδιόμορφη κατασκευή, όπου έκρυψαν αρχικά το πτώμα του 7 χρόνου, αλλά και στο δεύτερο σπίτι που ζούσαν τώρα, την εργαλειοθήκη όπου μέσα υπήρχαν οστά ανθρώπινα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ