«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν-Να γίνει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες», λέει η μητέρα που έχασε τα τρία της κοριτσάκια στην Πάτρα

Τη δική της απάντηση δίνει η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή, σε  δημοσιεύματα αναφορικά με τον θάνατό τους, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το τμήμα Aνθρωποκτονιών Αθηνών, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε για την υπόθεση.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» που κυκλοφορεί σήμερα. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, με τη συνέντευξη απαντά στα δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» δολοφόνους και στα κακοήθη σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μικρή Τζωρτζίνα -που, όπως αποκαλύφθηκε, είχε υποστεί ξανά ανακοπή καρδιάς- εν τέλει αποφασίστηκε να μη γίνει εκταφή καθώς οι ιατροδικαστές έχουν λάβει όργανα των παιδιών προκειμένου να διενεργήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τα σενάρια εκταφής δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροοψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Η κυρία Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Είναι πάντως βέβαιο ότι στην Αθήνα έχουν επκεντρώσει τις έρευνες στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία υπήρξε νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην αρχή, όπου ενώ ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση ιατρικής ομάδας, ξαφνικά μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε της έγινε ανάνηψη και ύστερα το παιδί διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπό την επίβλεψη, πια, του Ανδρέα Ηλιάδη.

Δεν δόθηκε ποτέ απάντηση πώς ένα παιδί κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο από εκεί τον Ιούλιο, απαιτήθηκαν εξετάσεις στο «Παίδων» της Αθήνας, πριν από μερικές εβδομάδες, όπου τελικά και κατέληξε.

Πηγή πληροφοριών: Pelop.gr