Παραδίδεται στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη - Οδεύει προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα οδεύει ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, ο οποίος επικοινώνησε με το kathimerini.gr. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού που είναι ένας από τους 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έδωσε μια εικόνα σε σχέση με τις προθέσεις του εντολέως του.

Ο 19χρονος παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσάς

Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ως μέλος της ομάδας των 11 χούλιγκαν που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο, πληροφορίες λένε ότι παραδόθηκε, συνοδεία του πατέρα του που στη συνέχεια αποχώρησε, στην Κορυτσά και βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας.

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 20χρονου Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκλημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα».