Τραγωδία στην Ηλεία: 88χρονος δολοφόνησε 67χρονο για ένα χωράφι

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Πράσινο στον Πύργο, με έναν 88χρονο να σκοτώνει έναν 67χρονο, που ήταν γιος ενός καλού του φίλου.

Το φονικό έγινε σε χώρο επιχείρησης εμπορίας ξυλείας του θύματος.

Ο ηλικιωμένος δράστης έφτασε στο χώρο με το αυτοκίνητό του και φώναζε προς το θύμα.

Στο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ δράστη και θύματος, ο πρώτος ρώτησε αν τον θυμάται και του είπε πως πριν μερικά χρόνια είχαν μια διαφορά για ένα χωράφι.

Ο δράστης είχε μέσα στο αυτοκίνητο μια μονόκαννη καραμπίνα την οποία σήκωσε και πυροβόλησε τον 67χρονο και στη συνέχεια διέφυγε, ενώ ένας υπάλληλος του πήρε το όπλο.

Ό

 

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που ταχύτατα έφτασε στο σημείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Αστυνομία. Ο γιος του θύματος ακολούθησε στο ασθενοφόρο στο πλευρό του πατέρα του. Λίγο αργότερα ο 67χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών άρχισαν να σαρώνου τον χώρο του εγκλήματος.

Παράλληλα τα πρώτα στοιχεία για το αυτοκίνητο και την περιγραφή του δράστη έδωσαν την δυνατότητα να ταυτοποιηθεί πολύ γρήγορα ο δράστης και το ίδιο γρήγορα σε λιγότερο από μια ώρα από το φονικό να τον συλλάβουν στο σπίτι του στο Λεβεντοχώρι.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Πύργου, προκειμένου να λάβει προθεσμία να απολογηθεί.

Φονικό για ένα χωράφι

Άνθρωποι που γνώριζαν το θύμα και το δράστη, λένε πως δεν ήταν και τόσο άγνωστοι μεταξύ τους. Ο 88χρονος δράστης φέρεται να ήταν αδελφικός φίλος του πατέρα του θύματος. Οι δύο τους φέρονται να είχαν πριν χρόνια, πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του 67χρονου, κάποια συναλλαγή για ένα χωράφι. Ο πρόωρος χαμός του πατέρα του θύματος, δεν επέτρεψε στους δύο αδελφικούς φίλους να διεκπεραιώσουν το θέμα. Αυτό – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – οδήγησε τον δράστη και τους γιους του αδελφικού του φίλου στα δικαστήρια. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, η διαμάχη αυτή υποτίθεται πως έληξε, με το χωράφι να περνά στην οικογένεια του 67χρονου. Για τον 88χρονο όμως φαίνεται πως το κεφάλαιο αυτό δεν είχε κλείσει.