Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία - Ξεκίνησαν οι έρευνες

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρίσκεται το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του 20χρονου από την Αλβανία, που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αλλά είναι ο μοναδικός από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση που παραμένει μέχρι στιγμής ασύλληπτος και φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του.

Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμούν κάποιες τυπικές διαδικασίες για την έκδοση τού εντάλματος το οποίο θα καταστεί στη συνέχεια ένταλμα διεθνούς αναζήτησης (ερυθρά αγγελία).

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Παναγιώτης Μπάρκας την Τρίτη επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστης.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Από τις Αρχές εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.