«Πέθανε από συνδυασμό κακώσεων -Ήξεραν τι έκαναν αυτοί που τον χτύπησαν», λέει η ιατροδικαστής για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 19χρονο Άλκη, ο οποίος δολοφονήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια οπαδικής επίθεσης, μίλησε σήμερα η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Σχετικά με την αιτία θανάτου του 19χρονου, η κα Κοβάτση είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα».

Όπως ανέφερε η κα Κοβάτση, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα. Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι», επεσήμανε η ιατροδικαστής.

Τέλος, για την έξαρση της βίας στην Θεσσαλονίκη, η κα Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη.

«Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε.

«Δεν είχαμε χειρότερα για το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν», ανέφερε η κα Κοβάτση.