Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία ατόμου που δηλώνει αστυνομικός για περιστατικά οπαδικής βίας

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενημέρωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σχετικά με τις υπό καθεστώς ανωνυμίας καταγγελίες, τις οποίες έκανε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, άτομο που δήλωσε ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού, καθώς και ότι έχει γνώση αναφορικά με τη διαχείριση περιστατικών οπαδικής βίας από την αστυνομία.

Οι καταγγελίες που αναφέρονται σε φερόμενη πλημμελή διαχείριση περιστατικών οπαδικής βίας από αστυνομικούς με εντολές ανωτέρων τους, καθώς και σε φερόμενο ρόλο απόστρατων αστυνομικών σε ομάδες, αναπαράγονται από το πρωί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η καταγγελία του ατόμου που δήλωσε αστυνομικός

Σε καταγγελία για περιστατικά βίας στα γήπεδα προέβη εν ενεργεία, κατά δήλωσή του, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, έχουν βλέψεις για να αναλάβουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν δεν σταματήσουμε εγώ και ο συνεργάτης μου, θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί», ανέφερε.

«Μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής. Ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε. Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω κι αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, τα γνωρίζει αυτά», προσέθεσε.