Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας: Τρακτέρ κατεβαίνουν στον κόμβο της Νίκαιας

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι αγρότες της Θεσσαλίας, έχοντας δώσει ραντεβού με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν από την κυβέρνηση να δωθούν λύσεις.

Όπως αποφασίστηκε θα συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα (γίνονται προσπάθειες και στη Μαγνησία) στο «γνωστό» σημείο του κόμβου της Νίκαιας, κάτω από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας στις 12 σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε μέχρι αργά το μεσημέρι, γύρω στις 2μμ, να έχει γίνει η μετάβαση στη Νίκαια.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φετινών μπλόκων είναι δύο: Ότι οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν ενωτικά αυτή την κινητοποίηση σε ένα ενιαίο μπλόκο, αλλά και ότι η διάθεση τους είναι ξεκάθαρα συγκρουσιακή απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.