Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Συμμετοχή της ΕΥΠ στις έρευνες - Αναζητούνται οκτώ άτομα (Εικόνες & Βίντεο)

Οκτώ άτομα ερευνά και αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκη, ενώ στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα οκτώ άτομα που φαίνεται ότι εμπλέκονται στο φονικό του νεαρού και τον τραυματισμό δυο φίλων του, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει μεταξύ των δραστών τον 23χρονο συλληφθέντα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ και θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Για έναν εξ αυτών, ιδιοκτήτη του δεύτερου αυτοκινήτου που φαίνεται στα βίντεο, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει σφίξει τον κλοιό καθώς γνωρίζει τα στοιχεία ταυτότητάς του και η σύλληψή του θεωρείται πλέον θέμα ημερών, αν όχι ωρών.

 

Το DNA από το φονικό όπλο και ένα ρόπαλο

Το DNA από το φονικό όπλο, ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Άλκη αλλά και τα στοιχεία από τις επικοινωνίες των δραστών, φαίνεται πως «δένουν» την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του 23χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου. Ο ένας φέρεται να είναι ο κάτοχος του μαύρου αυτοκινήτου το οποίο εμφανίζεται στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δίπλα το λευκό αυτοκίνητο του 23χρονου που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία.

Το δεύτερο άτομο που έχει ταυτοποιηθεί, φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας που προχώρησε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη στυγνή δολοφονία του 19χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η σύλληψή τους τις επόμενες ώρες.

Αποτυπώματα στο μαχαίρι του εγκλήματος

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αίμα του 19χρονου και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν στο μαχαίρι του φόνου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρέθηκε DNA του θύματος και συγκεκριμένα αίμα του άτυχου νεαρού και αποτυπώματα του κατηγορούμενου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω στο μαχαίρι υπάρχουν αποτυπώματα και άλλων ατόμων, πιθανότατα μελών της συμμορίας που χτύπησε και στη συνέχεια ενεπλάκη στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Όπως τονίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. το μαχαίρι 30 εκατοστών του εγκλήματος είναι το «κλειδί» για να βρεθούν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο του Star, η ΕΛΑΣ προχωρά σε αντιπαραβολή αποτυπωμάτων για να εντοπίσει και άλλους συμμετέχοντες.

Ένα ρόπαλο και τα κινητά «δείχνουν»τους δράστες
Στο μεταξύ έχει στα χέρια της ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Άλκης και πάνω σε αυτό έχουν εντοπιστεί στοιχεία και του θύματος αλλά και του 23χρονου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου, έχουν μιλήσει οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι συνομιλίες μεταξύ της ομάδας που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση των κλήσεων προκύπτει με ποιους μίλησε πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια ο 23χρονος, που φαίνεται ότι ήταν μέλη της ομάδας των 10-15 ατόμων οι οποίοι έλαβαν μέρος στη δολοφονία.

 

Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μια ματσέτα, για την οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο του Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους και εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή, διακρίνονται διπλα – δίπλα τα δύο αυτοκίνητα, το λευκό του δράστη και το μαύρο του φερόμενου ως συνεργού του.

Δύο συλλήψεις σε μπαράζ αστυνομικών εφόδων

Δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τις αστυνομικές εφόδους σε συνδέσμους οπαδών για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονία.

Η αστυνομία, πραγματοποίησε μπαράζ εφόδων σε συνδέσμους οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, βρίσκοντας πλήθος ευρημάτων.

Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα grtimes, από το εσωτερικού του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε συνολικά τρεις συνδέσμους του «δικεφάλου του Βορρά» που βρίσκονται στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr αστυνομική έφοδος φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου.

Ειδικά κατά την έρευνα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεταλλικά στυλιάρια και κράνη.

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες, όπως συνέβη την Τετάρτη κατά την έρευνα των αρχών στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ Θύρα 4 που βρίσκεται επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

 

 

Έρευνες και σε συνδέσμους του Άρη και Ηρακλή

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον σύνδεσμο του Άρη, που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας στο σύνδεσμο του Άρη

Η αστυνομική έρευνα επεκτάθηκε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται κι άλλοι δράστες που ήταν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη ποινή για τον κατηγορούμενο

Ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του 19χρονου έχει ήδη καταδικαστεί και του έχει επιβληθεί η πρώτη ποινή, των τεσσάρων ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο έγινε έλεγχος χτες Τετάρτη (βλέπεφωτό)