Δύο συλλήψεις μετά τις εφόδους σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή - Βρέθηκαν στυλιάρια και σιδηρόβεργες

Ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε συνδέσμους οπαδών, στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Συνολικά, ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδηρογροθιές, λοστοί, ψαλίδια, κράνη και άλλα αντικείμενα, ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι έφοδο σε συνδέσμους οπαδών των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, πραγματοποίησε  η ΕΛ.ΑΣ, μετά την άγρια δολοφονία το 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταλλικά στυλιάρια και κράνη. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και μεταλλικά αντικείμενα αλλά και διάφορα ατομικά εργαλεία.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν και στην περιοχή της Παπάφη, όπου πραγματοποιείται ανάλογη επιχείρηση, ενώ ολοκληρώθηκε στην περιοχή του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, προσήχθη άτομο από τον σύνδεσμο των Αμπελοκήπων. Αυτό το άτομο έχει οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο βρισκόταν μέσα στο σύνδεσμο εκείνη τη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

 

Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες και σε σύνδεσμο φίλων του Άρη, που στεγάζεται κοντά στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από το σημείο έφυγαν με τρεις μαύρες σακούλες γεμάτες ευρήματα.

evrimata-546

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον σύνδεσμο του Ηρακλή

Επιχείρηση στο κτίριο και της Αυτόνομης Θύρας 10, του κεντρικού συνδέσμου των οπαδών του Ηρακλή, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα στην οδό Μητρ. Γενναδίου εγκαταστάθηκαν δυνάμεις της Τάξης και της Ασφάλειας, ενώ αστυνομικοί της ΥΑΒΑΧ έλεγξαν το εσωτερικό του κτιρίου.

iraklis

Από τον σύνδεσμο κατασχέθηκαν στυλιάρια, κράνη και ένα σκεπάρνι. Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

iraklis-645

Ματσέτα βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μία ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη.

maxairi3

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο της εκπομπής Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Το όπλο βρέθηκε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον, εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.