Κούγιας για δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Δεν έγινε συμπλοκή, ήταν ψυχρή εκτέλεση

Aναφορικά με την υπόθεση της τυφλής οπαδικής επίθεσης, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, που σημειώθηκε στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων.

«Τα αδικήματα είναι μια ανθρωποκτονία, τετελεσμένη και δύο απόπειρες» ανέφερε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή LIVENEWS στο Mega, σημειώνοντας πως δεν είναι ένας ο δράστης.

«Έχει επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στο χτύπημα στο μηρό με το χατζάρι, αλλά θανατηφόρα ήταν και τα άλλα χτυπήματα στο κεφάλι» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι «φονιάδες δεν είναι μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος, αλλά και εκείνος που προμηθεύει το μέσο, αυτός που βοηθάει να γίνει ο φόνος».

«Θεωρείται συνεργός και αυτός που ακινητοποιεί το θύμα και κάποιος άλλος που το μαχαιρώνει», προσέθεσε, σημειώνοντας πως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν θα είναι μόνο ένας ο κατηγορούμενος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κούγιας, ο φάκελος της δικογραφίας δεν έχει φτάσει ακόμα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας, η οποία θα ασκήσει και την ποινική δίωξη. «Προσπαθούν οι αστυνομικοί συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη δικογραφία» τόνισε ο δικηγόρος των θυμάτων.

«Όταν συλληφθούν και οι άλλοι συμμέτοχοι της πράξης, τότε θα ανοίξουν τα στόματα και θα αποκαλύπτει ο ένας τη δράση του άλλου» προσέθεσε.

«Δεν έγινε συμπλοκή. Έγινε εκτέλεση» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι η πλευρά των θυμάτων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους επαγγελματίες που τους επιτέθηκαν.