Άκης Τσοχατζόπουλος: «Άνοιξε» η πρώτη διαθήκη του - Aποκλήρωσε στενούς συγγενείς του

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τζοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής μίλησε για την πρώτη διαθήκη η οποία άνοιξε και κινείται σε δύο άξονες.

Στον πρώτο άξονα παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του. Ο δεύτερος άξονας της διαθήκης κάνει λόγο για τη σύσταση ενός ιδρύματος που περιλαμβάνει το ιατρικό του αρχείο και την επιθυμία του εκλιπόντος να επιστραφεί μέρος του αρχείου του που έχουν άλλοι.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα», είπε ο δικηγόρος για όσους είδαν τους εαυτούς τους να μένουν «εκτός» της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

 

Ο δικηγόρος τόνισε πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευθεί από το κράτος. «Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είνα αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.