Με 3 self-test αυτή την εβδομάδα η επιστροφή στα σχολεία που έκλεισε η κακοκαιρία

Σήμερα Δευτέρα οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί όσων σχολείων είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας κάνει self-test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία self-test την εβδομάδα 31/1-4/2, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid test και ένα self-test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self-test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας, αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self-test, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ