Κίνηση στους δρόμους: Δύο τροχαία νωρίς το πρωί στην άνοδο του Κηφισού, δείτε σε χάρτη την κίνηση τώρα στους δρόμους

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν καθαριστεί πλήρως από το χιόνι. Η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού ήταν αυξημένη νωρίς το πρωί, λόγω δύο τροχαίων ατυχημάτων στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Και στα δύο περιστατικά υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε δύο οχήματα, τα οποία έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία. Κατά τις ίδιες πηγές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα οχήματα.

Στη Μεσογείων, όπου πολλά είναι ακόμη τα αυτοκίνητα που παραμένουν καθηλωμένα, έντονη είναι η κίνηση στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ενώ κίνηση παρατηρείται και στην Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και σε σημεία των Καποδιστρίου και Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι.

Κίνηση θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και σε σημεία της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Πατησίων, αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Προβλήματα και στην Γεωργίου Παπανδρέου στου Ζωγράφου.

Κίνηση τώρα υπάρχει και στη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στην κυκλοφορία δόθηκε στις 8 το πρωί η Αττική Οδός, η οποία με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι διελεύσεις θα πραγματοποιούνται άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».