Άνοιξε η Λ. Συγγρού 13 ώρες μετά τη μεγάλη έκρηξη

Άνοιξε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, η λεωφόρος Συγγρού, που παρέμενε κλειστή λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της σε κτίριο.

Η κεντρική οδική αρτηρία της Αθήνας δόθηκε στην κυκλοφορία 13 ώρες μετά την έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, εξαιτίας της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό της Ελληνιής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για αυτοψία αλλά και να δοθούν οι οδηγίες για επίσπευση των εργασιών από τα συνεργεία καθαρισμού ώστε να δοθεί πάραυτα σε κυκλοφορία ο δρόμος, πριν την αυριανή, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κακοκαιρία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτίριο, τόσο σε τζάμια όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων σε κτίρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να θεωρείται ύποπτο και ως εκ τούτου έχει απομακρυνθεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτίριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

syggrou2222vrady

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.