Κλειστή η Λ. Συγγρού μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια από την έκρηξη - Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού, λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε κτίριο και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στο Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ, η λεωφόρος Συγγρού πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία αργά το βράδυ, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής λόγω του ωστικού κύματος ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά οχήματα.

Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Οι υπόλοιποι όροφοι τελούν υπό ανακαίνιση για χρήση AirBnB.

Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για 78χρονο άνδρα που διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, βρέθηκε εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μοιάζει να επιβεβαιώνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο γίνεται αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Συνεργείο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έσπευσε επίσης στο σημείο της έκρηξης.

syggroy-ekrixi-se-ktirio-kleisti-i-leoforos-echei-diakopei-i-kykloforia2

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια που έχουν σκορπιστεί παντού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.