Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σήμερα – Τι θα λειτουργήσει

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών κηρύχθηκαν χθες η περιφέρεια Αττικής, η Βοιωτία, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

Κλειστά,θα είναι λοιπόν σήμερα λιανικό εμπόριο και τράπεζες, ενώ ανοικτά θα είναι φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, θα είναι ανοικτά από 10 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.