Εικόνες ταλαιπωρίας και στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Μεγάλες ουρές και ακυρώσεις πτήσεων

Εικόνες ταλαιπωρίας καταγράφονται εδώ και ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δεκάδες πολίτες να βλέπουν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει τη χώρα.

Όπως διακρίνεται στις εικόνες του grimes.gr, έχουν σχηματιστεί ουρές πολιτών στο κέντρο εξυπηρέτησης του αεροδρομίου, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί, μη μπορώντας ούτε να ταξιδέψουν στον προορισμό τους, ούτε όμως και να βγουν από το αεροδρόμιο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα.

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους ταλαιπωρημένους πολίτες έχουν καθίσει στο πάτωμα του αεροδρομίου μαζί με τις αποσκευές τους, αφού όπως όλα δείχνουν έχουν ακόμη μέλλον μπροστά τους μέχρι να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι έως και το μεσημέρι της Τρίτης και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθούν μόνο προγραμματισμένες πτήσεις και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ όλες οι υπόλοιπες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα λοιπά ελληνικά αεροδρόμια ακυρώνονται.

Screenshot_2022-01-24_at_10_46_02_PM

Από το μεσημέρι της Τρίτης και ώρα 12:00 και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί νέο τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων ενώ σχετικές ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται από τις έκτακτες αυτές συνθήκες, σήμερα και αύριο (24 και 25 Ιανουαρίου 2022) παρέχεται ήδη η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς rebooking fees, ενώ για την αποφυγή επιπρόσθετης ταλαιπωρίας η Aegean παρακαλεί τους επιβάτες πριν την μετάβασή τους προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα λοιπά αεροδρόμια αναχώρησης των πτήσεων τους, όπως ενημερώνονται για την πραγματοποίηση της πτήσης τους από την ιστοσελίδα της AEGEAN (www.aegeanair.com) και της Olympic Air (www.olympicair.com).