Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη τα σχολεία στις περιοχές για τις οποίες αποφασίστηκε γενική αργία

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ούτε με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αύριο, Τρίτη 25/1, στις πληγείσες περιοχές από τις σφοδρές χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς», μετά την απόφαση της κυβέρνησης για γενική αργία σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, δεν θα γίνει αύριο τηλεκπαίδευση, με δεδομένο ότι κηρύχθηκε γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, μέσω ανακοίνωσής του, γνωστοποίησε τα εξής:

  • Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, πλην αυτών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, βενζινάδικων, όπως και επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.