Ρόδος: Συνελήφθησαν 22 άτομα για προμήθεια και κατοχή πλαστών δελτίων ασύλου

Συνελήφθησαν στη Ρόδο 22 άτομα για προμήθεια-κατοχή πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία, διευκόλυνση μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομη διαμονή στη χώρα ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 15 δελτία ασύλου, 190 λίρες Τουρκίας, 290 ευρώ και 510 δολάρια. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία συνελήφθησαν το Σάββατο και τη Κυριακή (22-23 Ιανουαρίου 2022) στη Ρόδο, 21 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας-κατοχής πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία, διευκόλυνσης μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διακίνησης/διευκόλυνσης μη νόμιμων μεταναστών, προχθές το πρωί στον αερολιμένα Ρόδου έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 42 ετών, που αφίχθησαν με πτήση εσωτερικού, βρέθηκαν στη κατοχή τους εννέα γνήσια και τρία πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευτεί τα δελτία ασύλου με σκοπό να τα παραδώσουν σε τρίτο άτομο για διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών, που διέμεναν παράνομα στη Ρόδο.

Για τον εντοπισμό των ατόμων που προοριζόταν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας τους, το απόγευμα της ίδιας ημέρας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομική επιχείρηση σε ξενοδοχειακά καταλύματα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκαν 18 μη νόμιμοι αλλοδαποί και σε δωμάτιο διαμονής ενός, εξ αυτών, ηλικίας 30 ετών βρέθηκαν τρεις πλαστές αιτήσεις ασύλου, 190 λίρες Τουρκίας, 290 ευρώ και 510 δολάρια Η.Π.Α..

Επιπρόσθετα, χθες το πρωί εμφανίστηκε και συνελήφθη ακόμη ένας μη νόμιμος αλλοδαπός. Όλα τα ανευρεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα και χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν. Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 30, 32 και 40 ετών, καθώς και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εκμίσθωνε δωμάτια σε μη νόμιμους αλλοδαπούς οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για τους υπόλοιπους παράτυπους αλλοδαπούς κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ