Κλειστά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική σήμερα και αύριο - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στην Αττική μετά την απόφαση της διευρυμένης σύσκεψης των δημάρχων με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη λόγω του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες. Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Αύριο Τρίτη θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με βάση τα καιρικά φαινόμενα οπότε θα παρθούν εκ νέου αποφάσεις.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Νωρίτερα άλλωστε για την λειτουργία των σχολείων, εν μέσω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως «θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ωστόσο διευκρινίζοντας πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.