Στους δρόμους κατεβαίνουν δάσκαλοι και καθηγητές

Στους δρόμους κατεβαίνουν για δύο ημέρες δάσκαλοι και καθηγητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία, τα οποία χαρακτηρίζουν ως ελλιπή. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια για σήμερα το απόγευμα και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Με δύο συλλαλητήρια, την Τετάρτη, και την Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί απαντούν στα «ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία», καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας. ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 17:00 στο Σύνταγμα, ενώ την Πέμπτη αντίστοιχο συλλαλητήριο προγραμματίζουν στις 13.00 στα Προπύλαια οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Αποφάσεις συμμετοχής έλαβαν παράλληλα και σύλλογοι φοιτητών, ενώ κινητοποιήσεις δασκάλων, καθηγητών και γονέων αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας το διήμερο.

Σε συνέντευξή τους το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σημείωσαν ότι καμία πρότασή τους δεν έχει ικανοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ζήτησαν επίσης την κατάργηση της προϋπόθεσης να νοσεί το 50% + 1 μαθητής για να κλείσει ένα τμήμα και περαιτέρω προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά λόγω των εκπαιδευτικών που νοσούν από κορονοϊό.