Στο emvolio.gov.gr η ενημέρωση για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων - Προσαυξήσεις στην καθυστερημένη εξόφληση

Με προσαύξηση θα πληρώνουν τα πρόστιμα όσοι είναι ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών στο πλαίσιο του μέτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, όσοι είναι άνω των 60 ετών και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους επιβάλει πρόστιμο ανά μήνα, σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης του προστίμου θα πληρώνουν και προσαύξηση.

Κάτι το οποίο όπως είπε ο κ.Πιτσιλής, ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις των χρεών προς το δημόσιο.

Η βεβαίωση του προστίμου πάντως θα αναρτάται στο myaade.gr που είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόστιμο το οποίο θα τους έχει επιβληθεί μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Πάντως όσοι έχουν αντιρρήσεις, θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης, το οποίο θα εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, στο ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα μέτρα όπως αυτά που προωθεί η Αυστρία όπου οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 έχουν πρόσβαση μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, αναφέρθηκε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «λογικούς» αυτού του είδους τους περιορισμούς.

«Μπορεί να χρειαστεί να τα δούμε όλα αυτά. Είναι όπλα δημόσιας υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να εξαντληθεί η πειθώ και από εκεί και πέρα θα πάμε σε τέτοιου τύπου διοικητικά μέτρα.