Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Το τσουχτερό κρύο και οι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Πέμπτη.

Ειδικότερα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, ενώ οι άνεμοι στο Λιβυκό πέλαγος θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 Μποφόρ. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμενονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελόριζου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμενονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.