Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ - Οι κατηγορίες για τοκογλυφία και η έρευνα για παιδεραστία

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει ήδη η υπόθεση του ξυλοδαρμού καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα σε αμφιθέατρο της σχολής νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Για το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στους φοιτητές, την ώρα που παρακολουθούσαν την παράδοση, η προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων την ώρα της παράδοσης, κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς «δείχνοντας» για το περιστατικό τρεις συναδέλφους του με τους οποίους έχει δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEG,  ο καθηγητής εμπλέκεται σε υποθέσεις παιδεραστίας και τοκογλυφίας. Μάλιστα, η αστυνομία συνδέει την επίθεση με δικαστική έρευνα που εκκρεμεί για τον καθηγητή, ο οποίος αρχικά συνδέεται με οικονομικό έγκλημα, αλλά και με έρευνα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στην αρχή ο καθηγητής είχε συνδέσει την επίθεση με 3 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Υποστήριξε, επίσης, πως επρόκειτο για κατευθυνόμενη επίθεση σε βάρος του.

Νεότερα στοιχεία, όμως, αναφέρουν ότι ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-19 για υπόθεση απάτης, στην οποία φέρεται να παραπλανούσε κόσμο, χρησιμοποιώντας το ‘’κόλπο’’ της πυραμίδας. Αυτό σημαίνει ότι έκανε μια επικερδή επένδυση, λάμβανε μεγάλα ποσά, απέδιδε τόκους και υποτιθέμενα κέρδη στους πελάτες και κατόπιν παρακρατούσε τα ποσά.

Έπειτα, ωστόσο, από καταθέσεις τριών καθηγητών προέκυψαν και νέα στοιχεία. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο ένας εξ’ αυτών κατήγγειλε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Σχετικές αναφορές έγιναν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ έγινε και νέα δικαστική έρευνα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο καθηγητής παρέμενε στη θέση του επειδή καμία δικαστική υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει. Ο καθηγητής στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, όντας μέλος σε διάφορες επιτροπές.

Αναφορικά με την υπόθεση της παιδεραστίας, αυτή εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Μega, είχαν κατατεθεί δύο αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών πριν από μερικούς μήνες και πριν από 10-15 ημέρες κατατέθηκε άλλη μία αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε εξέλιξη και γίνεται από πταισματοδίκη με την εποπτεία εισαγγελέα.