Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

To χρονικό της επίθεσης

Επίθεση από περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δέχθηκε νωρίς το απόγευμα, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) καθηγητής, την ώρα της παράδοσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα άτομα αυτά, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν ξαφνικά σε αμφιθέατρο, εξύβρισαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν, ενώ προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.

Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον “Ευαγγελισμό”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικοί λόγοι». Συγκεκριμένα, «έδειξε» τρεις πρώην καθηγητές με τους οποίους έχει χρόνια δικαστική διαμάχη για υπόθεση απάτης, λέγοντας μάλιστα πως ένας από αυτός έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Βίντεο που ανέβηκε στα social media από την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανέβει βίντεο, που, σύμφωνα με τους χρήστες, είναι από την επίθεση κατά του καθηγητή, μέσα από την αίθουσα της σχολής.