Συνεχίζεται η δίκη του ψευτογιατρού με σοκαριστικές μαρτυρίες

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σύζυγος και πατέρας, του οποίου την γυναίκα και την κόρη, καρκινοπαθείς και οι δύο, «κούραρε» ο ψευτογιατρός αποσπώντας του πάνω από 52.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας μάλιστα μόλις αντίκρισε τον «ψευτογιατρό» να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα του φώναξε «βρωμιάρη». Όπως περιέγραψε ο «ψευτογιατρός» τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση και στις δύο περιπτώσεις. Ωστόσο τελικά κινδύνεψαν οι ζωές και του παιδιού του αλλά και της συζύγου του από τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως το 2017, το καλοκαίρι, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον «ψευτογιατρό» σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια».

Τελικά, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον δικαστών και ενόρκων η οποία συνίσταται στη λήψη εξακοσίων σταγόνων από τα μπουκαλάκια με τα σκευάσματα που αγόραζαν.

Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του «ψευτογιατρού».

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά σιγά ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.