Παγώνη: Οι μη εμβολιασμένοι νοσούν βαριά και με Όμικρον - «Όχι» στις απολύσεις υγειονομικών

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα».

Αρχικά, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον. Από αυτές τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν μη εμολιασμένοι ή με μια δόση εμβολίου, επομένως αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Όμικρον.

Η γιατρός ανέφερε, επίσης, ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid.

Παράλληλα, εκτιμά ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», ενώ θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ.

Τέταρτη δόση και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου, η κυρία Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε.

Για τους άνω των 60
Τέλος, για τους 60 ετών και άνω τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν.

«Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα», κατέληξε.