Κορωνοϊός: Τεράστιες ουρές για άλλη μια ημέρα σε μονάδες του ΕΟΔΥ

Τεράστιες είναι οι ουρές για άλλη μια ημέρα που σχηματίζουν οι πολίτες στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και όχι μόνο προκειμένου να κάνουν ένα τεστ για τον κορωνοϊό.

Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και τα συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κοινής γρίπης, δημιουργούν έντονη ανησυχία στον κόσμο, που σπεύδει προκειμένου να ελεγχθεί για να διαπιστώσει αν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου πηγαίνει σε φαρμακεία και κέντρα υγείας, προκειμένου να κάνει rapid test ή PCR.

Χαρακτηριστική η εικόνα από το εξεταστικό κέντρο του ΕΟΔΥ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ, όπου στις 9 το πρωί περίμεναν γύρω στα στα 30 με 40 άτομα.

Η μέση ώρα αναμονής είναι γύρω στο ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Οι πολίτες τηρούν πάντως τις αποστάσεις και φορούν τις μάσκες τους.

Τα συμπτώματα που μας οδηγούν στα τεστ

Άρθρο του ΕΚΠΑ παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να μας κινητοποιήσουν για να εξεταστούμε προκειμένου να καταλάβουμε εάν νοσούμε.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιμελήθηκαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Παρακάτω ορισμένα ενδεικτικά σημεία που υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι τα εξής:

Ένα «κακό» κρυολόγημα.

Δύσπνοια.
Επίμονος βήχας.
Κόκκινα, υγρά μάτια.
Αίσθημα παλμών ή πόνος στο στήθος.
Αίσθημα αδικαιολόγητης κόπωσης.
Απώλεια όσφρησης ή γεύσης.
Οι άνθρωποι που νόσησαν εμφανίζουν συνήθως υψηλούς τίτλους αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού. Βέβαια, ο χρόνος παρουσίας τους στο σώμα ποικίλει από άτομο σε άτομο. Επίσης, αν έχετε εμβολιαστεί όπως πρέπει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα την προέλευσή τους.