Μίνα Γκάγκα: Κυριαρχεί η Όμικρον στη χώρα- Το 90% των κρουσμάτων φέρει τη νέα παραλλαγή

Κυριαρχεί η παραλλαγή Όμικρον στη χώρα, με το στέλεχος να αγγίζει σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας, στη χώρα, «στις 30/12 η αναλογία της Ομικρον ήταν στο 82%, ενώ στις 31/12 έφτασε στο 89%».

«Πιθανότατα έχει ξεπεράσει το 90%», είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα και επισήμανε πως η μετάλλαξη «επικρατεί στη κοινότητα».

«Αυτό το διάστημα προσέχουμε. Βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα και δεν βγαίνουμε από το σπίτι αν έχουμε συμπτώματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η κα Γκάγκα ζήτησε ξανά από τους πολίτες αν έχουν θετικό rapid test να μην πηγαίνουν στις δομές υγείας για PCR, καθώς τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση.

Αναφορικά με τα ραντεβού για το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν να κλείνουν σύντομα σε όλη την χώρα οι πολίτες που αναζητούσαν το συγκεκριμένο σκεύασμα και δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν, είπε χαρακτηριστικά.

Επίταξη ιδιωτών ιατρών

Ανακοίνωσε τελος την επίταξη ιδιωτών ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς οι εισαγωγές έχει αυξηθει.

Μαγιορκίνης: Η σχολική τάξη αποτελεί μία φούσκα – Πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον

Αναφορικά με τις μάσκες στα σχολεία ις μάσκες στα σχολεία, ο επίκουρος καθηγητη΄ςεπιδημιολογίας, Γκίκας. Μαγιορκίνης τόνισε ότι “είναι ένα περιβάλλον, όπου γίνεται εντατικό τέστινγκ και η διασπορά ελέγχεται τρεις φορές την εβδομάδα. Η σχολική τάξη αποτελεί μία φούσκα. Πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον”. Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μαθητές να φορούν διπλή μάσκα

«Επομένως πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον, ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή στο χώρο. Να έχουμε επίσης υπόψη μας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και υπενθύμισε ότι ο ΠΟΥ πάντα συστήνει τα σχολεία να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.