Τεράστιες ουρές για δωρεάν rapid test και σήμερα σε περιοχές της Αττικής (Εικόνες)

Τεράστιες ουρές από πολίτες σχηματίστηκαν και σήμερα σε σημεία που βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να κάνουν ένα rapid test για τον κορωνοϊό, την ώρα που λόγω της παραλλαγής Όμικρον σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικές είναι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN από την πλατεία του Αιγάλεω, όπου από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, περιμένοντας υπομονετικά να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω της προσέλευσης του κόσμου, η διενέργεια τεστ ξεκίνησε πέντε λεπτά νωρίτερα από τις 9.00, δηλαδή την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, ενώ οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι μέχρι τις τρεις που θα βρίσκονται στο σημείο μπορεί να εξυπηρετήσουν έως και 700 άτομα.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αποφάσισαν σήμερα να μεταβούν στο Αιγάλεω για προληπτικούς λόγους, επειδή αύριο επιστρέφουν στη δουλειά, ενώ άλλοι είπαν στην κάμερα του Open ότι εμφάνισαν συμπτώματα και γι’ αυτό θέλησαν να κάνουν τεστ.

OPEN TV

Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και στη Νέα Σμύρνη, το δεύτερο σημείο στην Αθήνα όπου βρίσκεται σήμερα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Εκατοντάδες άτομα περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ουρά ξεκινάει από την πλατεία και φτάνει μέχρι την οδό Ομήρου, ενώ μοιράζονται και νούμερα για να υπάρξει τάξη.

Οι περισσότεροι πολίτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού,  λένε ότι ήρθαν για τεστ προληπτικά, ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι περίμεναν τουλάχιστον 1 ώρα.

Όπως ανέφεραν, βρήκανε ευκαιρία για δωρεάν rapid test λόγω των ημερών, μιας και τα διαγνωστικά κέντρα είναι κλειστά, με πολλούς από αυτούς να ομολογούν ότι φοβούνται πως έχουν κολλήσει.

rapid_newsmirni6