Ρεβεγιόν έως τις 02:00 τη νύχτα στην εστίαση - Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που έγινε με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση για να εφαρμοστεί εδώ και τώρα το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα ελήφθη. Έτσι, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 06:00 τα ξημερώματα.

Εντωμεταξύ, στη 13:00 τελικά σήμερα, συνεδριάζουν οι ειδικοί και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνουν και νέα μέτρα. Αυτό που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, είναι οι ειδικοί να προτείνουν να σταματήσει η μουσική στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση.

Ρεβεγιόν στην εστίαση μέχρι τις 02:00 τη νύχτα

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τις ειδικές συνθήκες της συγκεκριμένης ημέρες οι ειδικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν μια μικρή παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, μέχρι τις 2 τη νύχτα.

Έτσι, πλέον μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό για την Πρωτοχρονιά σε σχέση με αυτό των Χριστουγέννων.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 30/12/2021, από τις 06:00 το πρωί

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απαγορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
  • Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

 

Διαβάστε ακόμα σχετικά: Σε ισχύ από τις 06:00 τα νέα μέτρα – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη

 

και ακόμα: Γιατί δεν πάμε σε νέο lockdown παρά την τεράστια αύξηση κρουσμάτων – Η σημασία των «σκληρών δεικτών»