Πάμε προς επίσπευση μέτρων πριν τη Πρωτοχρονιά - 370% αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Την επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες πριν από την Πρωτοχρονιά τελικά, προανήγγειλε σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021,  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ό,τι δήλωσε και το πρωί στην ΕΡΤ, ότι δηλαδή αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, η οποία θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε νέο πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα αυτά μέτρα αφορούν τη διασκέδαση και την εστίαση. Από 3 Ιανουαρίου θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα, στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι 6 άτομα, στην εστίαση οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες ΚΝ95 και οι αγώνες θα διεξάγονται με ελάχιστους θεατές. Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων στη διασκέδαση και στην εστίαση θα κοπεί και η μουσική.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση, με πληροφορίες που μετέδωσε το iefimerida.gr να αναφέρουν ότι οι νέες μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 18.000, με ενδεχόμενο όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, να πλησιάσουν ακόμα και τις 20.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Για ποια θέματα συνεδριάζει εκτάκτως και σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής.

Διαβάστε σχετικά: Μείωση καραντίνας από 10 σε 5 μέρες για ασυμπτωματικούς, εισηγείται η επιτροπή

Πρόσθεσε δε, ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

 

Διαβάστε ακόμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής των μέτρων – Πάνω από 18.000 κρούσματα σήμερα

 

και επίσης: Θα ξεπεράσουμε τα 15.000 κρούσματα σήμερα 28/12/21, αποκάλυψε ο Θ. Πλεύρης