Χριστούγεννα στη σκιά της Όμικρον - Φόβοι για σύντομο lockdown το νέο έτος

Χριστούγεννα υπό τη σκιά «επέλασης» της μετάλλαξης Όμικρον και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία αναμένεται να προτείνουν οι ειδικοί που συνεδριάζουν τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021. Οι πληροφορίες μάλιστα,  για ένα σύντομο, αλλά πάντως, πιθανόν lockdown πληθαίνουν. Ένα lockdown, 15 ήμερων, με πιθανή παράταση στον έναν μήνα.

Ήδη νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από χθες παραμονή Χριστουγέννων. Σύμφωνα με αυτά, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό. Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές στα Super Market και βέβαια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, αποφασίστηκε και η διανομή δύο δωρεάν self test για όλους του πολίτες άνω των 5 ετών.

Τα νέα αυτά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, – για την οποία η επιτροπή εξετάζει διάφορα σενάρια για ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν αποτελούν πρώτες ανάγκες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

 

Διαβάστε σχετικά: Έρχονται μέτρα στη διασκέδαση, μετά τις γιορτές – Θα ισχύσουν για 15 μέρες

Επίσης διαβάστε: Πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα τον Ιανουάριο – Στα σκαριά νέα μέτρα

 

και ακόμη: Από 3 Ιανουαρίου 300 extra κλίνες – Covid από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ