Θετικός στον κορωνοϊό ο Βαρθολομαίος - Πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήπια συμπτώματα

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «επισκέφτηκε» ο κορωνοϊός, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πλήρως εμβολιασμένος, με 2 δόσεις Sinovac, (στην Τουρκία ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το κινεζικό εμβόλιο αρχικά) και δύο ακόμη δόσεις BioNTech/Pfizer. Νοσηλεύεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ ήπια συμπτώματα.

Σε αυτήν αναφέρεται πως «η Α.Θ. Παν αγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των τακτικών διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Φανάρι, βρέθηκε θετικός στον ιό».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Βαρθολομαίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή. Μετά τη θετική διάγνωση επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλεως για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστεί όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του και προτρέπει πατρικώς, για άλλη μία φορά, τους πάντες να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των ειδικών επιστημόνων, καθώς, επίσης, και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν για το καλό το δικό τους και του κοινωνικού συνόλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.