Σαρηγιάννης για παραλλαγή Όμικρον: Kυρίαρχη μετά την Πρωτοχρονιά - Δέσμη μέτρων αντί για lockdown

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, ο καθηγητής ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε επιβεβαιωμένο. Η Όμικρον θα είναι κυρίαρχη μετά την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή.

«Όσο πιο γρήγορα δράσουμε με αποτελεσματικότητα τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι αυτή η δράση», επεσήμανε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εξήγησε πως η εισήγηση της επιτροπής δεν είναι απαραίτητα για ένα lockdown. Το lockdown έχει απόδοση, όπως είπε, συμπληρώνοντας  ότι χρειαζόμαστε ένα μέτρο που να έχει απόδοση. Η λύση, ωστόσο,  είναι μια δέσμη μέτρων εναλλακτική απέναντι στο lockdown.

Ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και να πάρουμε μέτρα άμεσα για να συγκρατήσουμε τη διασπορά.