«Τελεσίγραφο» Βορίδη στους Δήμους: Έως 30/7 ο προγραμματισμός για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Τελεσίγραφο» στους Δήμους ότι έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την κάλυψη των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών με μόνιμο προσωπικό, «έστειλε» από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εισηγούμενος τη διάταξη που προβλέπει εξάμηνη παράταση των συμβάσεων για τους ήδη υπηρετούντες.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση», τόνισε ο κ. Βορίδης, καλώντας τους Δήμους ή να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις της νομοθεσίας ή αλλιώς να σταματήσουν να λειτουργούν συγκεκριμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για την παρούσα ρύθμιση, ο υπουργός είπε, ότι η παράταση κρίθηκε εκ των ων ουκ άνευ, γιατί βρισκόμαστε στο μέσον της χρονιάς και τυχόν λήξη των συμβάσεων θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στους γονείς. «Η εξέλιξη της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να σταματήσουμε τώρα, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τους 24 μήνες», επισήμανε.

Επίσης, ο κ. Βορίδης, παρουσιάζοντας τη διάταξη με την οποία παρατείνονται έως τις 31 Μαρτίου 2022, οι συμβάσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ α´ και β´ βαθμού, που καλύπτουν ανάγκες που προέκυψαν λόγω COVID, κατέστησε σαφές ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων, δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες,όπως υποστηρίζουν κάποιοι συνδικαλιστές. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τέτοια πράγματα δεν μπορεί να ακούγονται και από όργανα της διοίκησης.