Ηράκλειο: Ένοχος ο φαρμακοποιός για τα ψευδή rapid test - Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου

Σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, χρηματική ποινή 3.600 ευρώ και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για 6 μήνες, καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τον φαρμακοποιό που δήλωνε ψευδή rapid test.

 

Παράλληλα το δικαστήριο έδωσε την δυνατότητα στον φαρμακοποιό η αναστολή στη φυλάκιση του να γίνει υπό τον όρο να καταβάλει 1.000 ευρώ στη μονάδα covid του ΠΑΓΝΗ ενώ για να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη θα πρέπει να καταβάλλει 2000 ευρώ, σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα cretapost.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος φαρμακοποιός συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη επ’ αυτοφώρω μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59χρoνo φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το ποσό για την διενέργεια του rapid test ή μάλλον η βεβαίωση ότι ήταν αρνητικός στον ιό, αφού ουδέποτε υποβλήθηκε στον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα για να μπουν λίγη ώρα αργότερα οι συνάδελφοι του και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό μέγαρο.