Και οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το test, αν επιβληθεί για κλειστούς χώρους & ρεβεγιόν

Αύξηση του testing. Αυτό είναι το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, με τις τελικές αποφάσεις για αυτό και άλλα μέτρα,  να αναμένεται πως θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

Το test θα καθίσταται υποχρεωτικό για είσοδο σε κάποιους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς, ενώ το κόστος του, θα επιβαρύνει τον εξεταζόμενο ανεξαρτήτως του ότι πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες, καθώς μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, εισέρχεται κάποιος σε εσωτερική εστίαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown και γενικά δεν πρόκειται να επιβληθούν κάθετα μέτρα περιορισμού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξημένο testing (είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνοντας λόγο για καθολικό testing).

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί τέτοιο μέτρο, δηλαδή για συγκεκριμένες ημέρες να ζητείται απαραίτητα rapid test και από τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους, το κόστος θα επιβαρύνει θα επιβαρύνει αυτόν που θα κάνει το test.

Όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου για την πανδημία

  • Η μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία.
  • Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής επαναλαμβάνεται η ζωτική σημασία του εμβολιασμού.
  • Όπως όλοι ξέρουμε μέχρι τώρα τα κρούσματα είναι ελάχιστα αλλά η αύξηση είναι θέμα χρόνου.
  • Από χθες τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Από την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχουμε 150.000 εμβολιασμένους ή εμβολιασμούς, ενώ πάνω από 4 εκατ. έχουν κάνει αναμνηστική δόση.
  • Η κυβέρνηση ζητά από του πολίτες να φερθούν υπεύθυνα στις γιορτές. Χρειάζεται πιστή τήρηση μέτρων. Και έλεγχος μέσω τεστ λόγω των γιορτών.

Ερώτηση: Ανησυχία για την Όμικρον. Ο κ. Ζαούτης ανακοίνωσε 26 κρούσματα Όμικρον. Οι χώρες παίρνουν μέτρα, στην Ελλάδα θα πάρουμε παρόμοια μέτρα;

Ενόψει των γιορτών έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο και για συχνούς ελέγχους. Αν κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν μέτρα για ελέγχους. Η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική παρακολουθούμε τι συμβαίνει και αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε.

Ερώτηση: Ολιγοήμερο lockdown μετά τις γιορτές;

Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη για καθολικούς περιορισμούς. Τα όποια μέτρα θα ανακοινωθούν.

Ερώτηση: Θα επιβάλετε rapid test σε κλειστούς χώρους;

Ενδεχομένως για κάποιες μέρες γιορτών σε μέρη με συνωστισμό, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα.

Ερώτηση: Το κόστος των τεστ PCR ή rapid θα επιβαρύνει τους πολίτες;

Αν χρειαστεί να επιβληθεί τέτοιο μέτρο, το κόστος του τεστ για να μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους θα το επιβαρυνθούν οι πολίτες.

 

Διαβάστε σχετικά: Υπό εξέταση η διενέργεια test σε όλο τον πληθυσμό – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά