Ζαούτης: 26 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα - Σύνδεση με την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ (Video)

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον. Ας μην παραμείνουμε σ’ αυτόν τον αριθμό. Αναμένεται να δούμε περισσότερα».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία της Covid-19 που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» της Ιατρικής Σχολής.

Ζαούτης: 26 τα κρούσματα της μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα -O ιός κυκλοφορεί στην κοινότητά μας | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Παρακολουθείστε την ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ:

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα απαντούν και σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη νόσο, την πρόληψη και την θεραπεία της.

«Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι σε χώρα που είχε αυξημένη επιδημιολογική εικόνα της Όμικρον. Αυτό μας δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητά μας. Τα κρούσματα που εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και στη Λακωνία και κάποια στην Αττική», πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης.

«Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Όλη η βιβλιογραφία μέχρι στιγμής δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική. Έχει απλωθεί μέσα σε ένα μήνα σε πάνω από 90 κράτη. Αυτό που εκκρεμεί είναι να δούμε εάν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, δίχως όμως να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα», τόνισε αναφορικά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.