Πανελλήνιες 2022 - Αυτοί είναι οι νέοι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Άλλαξαν οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε σχολή και ειδικά μαθήματα, καθώς επίσης και για τις πρακτικές δοκιμασίες. Τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντελεστής για τα ειδικά μαθήματα θα διαμορφωθεί μεταξύ 0,70 και 1,10 και θα ισχύει ξεχωριστά και παράλληλα με την ΕΒΕ για τα τέσσερα βασικά μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας: «Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η αριθ.Φ.251/165669/A5/17-12-2021 Υπουργική Απόφαση στην οποία συγκεντρώνονται οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε., όπως αυτοί προτάθηκαν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα Συναρμόδια Υπουργεία και θα ισχύσουν για τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις (πανελλαδικές 2022)».

Δείτε αναλυτικά τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής: