Σκρέκας: Έρχεται μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο -Παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για ευάλωτους

Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι επιδοτήσεις στο ρεύμα αναμένεται να παραμείνουν.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν ορισμένα κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν ανάγκη. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά.

Ο κ.  Σκρέκας ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχει δοθεί έκπτωση 15% στα νοικοκυριά, αλλά αυτό δεν αρκεί και προανήγγειλε ότι θα αυξηθεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα αποκάλυψε ότι η έκπτωση τα συνεχιστεί και το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης. Σε αυτό τον αριθμό θα μπορούν να καλούν όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με το ποσό που καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να μη τους κοπεί το ρεύμα.