Παρέμβαση και της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις περί «ΜΕΘ για VIP»

Mετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που, κατά τους ισχυρισμούς του, παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων, παρενέβη σήμερα και η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

Θ. Πλεύρης: Fake news οι καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ

Τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ψευδέστατες τις αναφορές «ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή», τονίζοντας ότι «προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς».