Άστατος ο καιρός την Παρασκευή - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για επιδείνωση-εξπρές

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μάλιστα συνιστά προσοχή για την Αττική σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε μια επιδείνωση-εξπρές του καιρού της Παρασκευής αλλά για μια πολύ σοβαρή αλλαγή του καιρού κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

«Προσοχή στον πολύ ισχυρό κατά τόπους σφοδρό νοτιά στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής!», τονίζει ακόμη στην ανάρτησή του.

Στην πρόγνωσή του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι «από τις επόμενες κιόλας ώρες μέσα στη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί στη δυτική Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές πάντως κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αυτή η επιδείνωση θα είναι εξπρές, δηλαδή θα βελτιωθεί ο καιρός μέσα στην ημέρα.

Στα δυτικά θα κρατήσουν λίγο περισσότερο οι βροχές μέχρι και αύριο το μεσημέρι, αλλά πολύ πιο σοβαρή θα είναι η επιδείνωση του καιρού και όχι εξπρές το Σάββατο, η οποία θα έχει και πολύ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και δυνατούς ανέμους από νότιες γενικά διευθύνσεις».

Ο καιρός της Παρασκευής σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών αναμένεται επιδείνωση του καιρού με μπόρες, βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από πάρα πολύ δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο. Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με ολοένα μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού θα εντοπίζονται οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και τη κεντρική Μακεδονία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα βρίσκονται πιο ανατολικά προς τη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού προς το απόγευμα θα ανοίξει ο καιρός και μόνο κάποια σύννεφα ενδέχεται να δώσουν ασθενείς τοπικές μπόρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο άνεμος στα ανοιχτά θα πνέει στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.