Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα - 110.000 επιπλέον ραντεβού ανοικτά

Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού για την 1η και τη 3η δόση, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που τόνισε, ότι -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών- υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες.

Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εμβολιασμό – Πότε δημιουργούνται περισσότερα αντισώματα