Επανεξελέγη πρόεδρος του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός

Πρόεδρος για δεύτερη τετραετία εξελέγη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός.

Κατά το δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών, ο Δημήτρης Βερβεσός προηγήθηκε με διαφορά 19,58 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα. ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 59.78%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος,  έλαβε ποσοστό 40.22%.

Αναλυτικά, από τους συνολικά 23.497 δικηγόρους του ΔΣΑ που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν και ψήφισαν 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34.55%.

Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 7.693, άκυρα 139 και λευκά 252. Ο κ. Βερβεσός έλαβε 4.599 σταυρούς και ο κ. Αναστασόπουλος  3.094.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ο κ.Βερβεσός δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ευγνώμων στους Αθηναίους Δικηγόρους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στάθηκαν δίπλα μου. Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ήταν μια ηχηρή αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε κατά τη θητεία μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για τον κλάδο. Θέλω να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά.

Να αναβαθμίσουμε το κύρος μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη την προστασία του Συλλόγου, να υπερασπιστούμε τα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών.

Ο αγώνας θα είναι διαρκής, καθημερινός, με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε. Θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Δικηγορία του αύριο».